TOMADURGADIK QISHLOGʻI TARIXI HAQIDA MULOHAZALAR - I.M.Xaydarov; Raximboyeva.N (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm viloyati Xonqa tumani Tomadurgadik qishlog’ida va shu qishloqda joylashgan Toma mahallasi tarixi haqida so’z yuritiladi.Mazkur maqolada qishloq tarixidan tashqari uning urf-odatlari,ob-havosi, udumlari,qishloq ahlining turmush tarzi bilan ham tanishasiz.Ushbu maqola Tomadurgadik qishlog’i haqidagi ma’lumotlar bilan qiziquvchi har qanday insonlarga manfaatli bo’lishi mumkin.