GLOBALLASHUV JARAVONIDA SHASIY HAYOT DAXLSIZLIGINING KONSTITUTSIVAVIY-HUQUQIY ASOSLARI - Baxromov Behruz Alisherovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: XXI asr insoniyat taraqqiyotining yangi bosqichi - raqamli globallashuv davri deb hisoblanmoqda. Bunday globallashuv sharoitida ma’lumot olish va tarqatish erkinligidan ommaviy foydalanish natijasida ma’lum bir shaxsning o’ziga tegishli bo’lgan axborotlarni olib uning o’ziga qarshi foydalanish kabi salbiy tendensiyalar dolzarb ahamiyatga ega bo’lmoqda. Shu bois davlatlarning konstitutsiyaviy tizimida shaxsga doir ma’lumotlar daxlsizligini ta’minlash masalasi hayotiy zaruratga aylandi. Ushbu maqolada shaxsiy ma’lumotlar daxlsizligining konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari hamda nazariy jihatlari, uni qo’llash bilan bog’liq munosabatlarning aktualligi shuningdek, xalqaro qonunchilik bilan milliy qonunchilikdagi o’xshashliklar va kamchiliklar qiyosiy tahlil qilinadi.