MAVJUD FILTRLARNING KONSTRUKTIV TUZILISHI VA ULARNING QO‘LLANILISHI. - Shavkatov Bekzod Sherali o‘g‘li; Jurayev Akbar Shavkatovich; Ismatov Adxamjon Alibek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya; Ushbu ishda gidravlik tizimlarda qo‘llaniladigan turli xil filtrlarning turlari, ularning konstruktiv tuzilishi, ish prinsipi va qo‘llanish sohasi yoritilgan. To‘rli, simli, plastinali, karton, mato, kigiz, metallokeramik hamda magnitli filtrlarning afzalliklari va tozalash darajalari tahlil qilinadi. Shuningdek, filtrlarning gidravlik tizimlarni mexanik ifloslanishlardan himoya qilishdagi o‘rni, ularning xizmat muddati va tizim samaradorligiga ta’siri haqida ma’lumot beriladi. Filtrlarning o‘z vaqtida almashtirilishi va texnik xizmat ko‘rsatish zarurligi tizim ishonchliligi va uzoq muddatli ishlashining asosiy omili sifatida ko‘rsatiladi.