O‘LCHOV VOSITALARINING TASNIFI: TURLARI VA QO‘LLANILISHI - Xolmo‘minova Shahnoza Gulyam qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Uskunaning tarkibiy qismlari va blankalarini ishlab chiqarish kelajakdagi mahsulotlar uchun aniq geometrik xususiyatlarni talab qiladi. Ushbu xususiyatlarni tekshirish uchun maxsus o‘lchov asboblari qo‘llaniladi. Ushbu asboblar mahsulotning standartlarga muvofiqligini va ularni bajarishning to‘g‘riligini aniqlash imkonini beradi. Ushbu asboblar qurilish va ta’mirlash bosqichlarini kuzatish uchun ham ishlatiladi.