XRISTIANLIK DINI UNING VUJUDGA KELISHI VA TARIXI - Amandullayeva Gulnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada, Xristianlik — dunyodagi eng yirik monoteistik dinlardan biri bo‘lib, milodiy I asrda Falastin hududida Iso Masihning ta’limotiga asoslanib vujudga kelgan. Din nafaqat Rim imperiyasi va undan tashqariga ham keng tarqaldi. Xristianlikning asosiy g‘oyasi — insoniyatni najotga yetkazuvchi Iso Masihga bo‘lgan ishonchdir. U tarix davomida Yevropa, Amerika va boshqa mintaqalarda madaniyat, san’at va falsafaning shakllanishiga katta ta’sir ko‘rsatgan.