“RAQAMLI ODOB: AXBOROT MADANIYATI ORQALI ZAMONAVIY INSON QIYOFASINI SHAKLLANTIRISH” - Abdupattaev Hasanboy; Abdurahmonova Nafisaxon Jabborali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli asrda axborot madaniyatining inson hayotidagi o‘rni, axborot bilan ishlash madaniyati va raqamli odobning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Axborot madaniyati inson tafakkuri, ma’naviyati va ijtimoiy mas’uliyatini shakllantirishda muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada yosh avlodda raqamli madaniyatni rivojlantirish, axborot oqimida tanqidiy fikrlash va axloqiy qadriyatlarni saqlab qolishning zaruriyati ilmiy- nazariy jihatdan asoslab berilgan.