ICHKI ISHLAR XODIMLARINING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI SAQLASHDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING ROLI - Tolibov Umidjon To‘lqin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada ichki ishlar xodimlarining emotsional barqarorligini saqlashda psixologik tayyorgarlikning ahamiyati, ularning kasbiy faoliyati davomida duch keladigan stress va hissiy zo‘riqish holatlarini yengish usullari tahlil qilingan. Ichki ishlar tizimi xodimlari insonlar bilan bevosita ishlaydigan, og‘ir, xavfli, psixologik bosim ostidagi kasb egalari hisoblanadi. Shu sababli ularning emotsional holati, ruhiy bardoshliligi va irodaviy tayyorgarligi jamiyat xavfsizligi uchun muhim omil sanaladi. Ichki ishlar xodimlarida uchraydigan stress manbalari, ularni kamaytirishning samarali mexanizmlari tahlil qilindi.