“AXBOROT OLAMIDA MATEMATIK TAFAKKUR: MEDIADA UNING O’RNI“ - Abdupattaev Hasanboy; Xayitmatova Xulkaroy Abdulatif qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada media va matematika o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinib, matematikaning mediasavodxonlikdagi roli va ahamiyati yoritilgan. Media kontentini tushunish va tahlil qilishda statistik ma’lumotlar, raqamlar va diagrammalarni mantiqan talqin qilish kabi matematik ko‘nikmalar muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, matematika yordamida axborotni tanqidiy baholash va manipulyatsiyalardan himoyalanish imkoniyati oshadi, bu esa foydalanuvchilarda mediasavodxonlik darajasini samarali rivojlantirishga xizmat qiladi.