CHIZIQLI ALGEBRANING ASOSIY NAZARIYASI VA UNING AMALIY AHAMIYATI - Qahramonova Farangiz Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chiziqli algebra fanining asosiy tushunchalari, uning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Vektor fazolari, matritsalar, determinantlar va chiziqli tenglamalar sistemasini yechish usullari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, chiziqli algebraning informatika, iqtisodiyot va texnika sohalaridagi qo‘llanilishiga ham e’tibor qaratiladi. Maqolada asosiy tushunchalar soddalashtirilgan, ammo ilmiy uslubda izohlangan.