JUDO SPORTINING RIVOJLANISHI VA AHAMIYATI - Sinagatulina Navruzabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada judo sportining kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari, O‘zbekistonda bu sport turining shakllanishi, yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati hamda sog‘lom turmush tarzini qaror toptirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada 2024–2025-yillarda judo bo‘yicha O‘zbekiston sportchilari erishgan natijalar, xalqaro aloqalar, davlat tomonidan sport infratuzilmasini rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar, hamda judo sportining zamonaviy jamiyatdagi pedagogik, ijtimoiy va ma’naviy roli yoritilgan.