ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Ergasheva Dildora Atavullo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga ta’sir etuvchi iqtisodiy mexanizmlar, ularning mohiyati, tarkibiy tuzilishi hamda amaliyotdagi ahamiyati keng yoritilgan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish korxonalar uchun muhim strategik yo‘nalish hisoblanadi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, resurslardan oqilona foydalanish, mehnat unumdorligini oshirish va boshqaruv tizimini takomillashtirish orqali iqtisodiy natijalarni yaxshilashning samarali yo‘llari tahlil qilinadi.