INNAVASION IQTISODIYOT SHAROITIDA INSON KAPITALIGA INVESTITSIYA KIRITISHNING IQTISODIY SAMARASI - Muxtarova Muxlisa Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada innavasion iqtisodiyot sharoitida inson kapitaliga investitsiya kiritishning zaruriyati, uni moliyalashtirish mexanizmlari va bunda vujudga keladigan iqtisodiy samaradorlik jihatlari yoritilgan. Inson kapitali – zamonaviy iqtisodiy taraqqiyotning asosiy drayveri bo‘lib, ta’lim, sog‘liqni saqlash, malaka oshirish va raqamli kompetensiyalar kabi yo‘nalishlar bo‘yicha investitsiyalar davlat va biznes sektorlarida yuqori qaytish ko‘rsatkichlarini ta’minlaydi. Tadqiqotda adabiyotlar tahlili, taqqoslash usuli va nazariy tahlil usullari qo‘llanildi.