STRESSNI BOSHQARISHNING SAMARALI USULLARI - Samatova Nigora Davlataliyevna; Hamraboyeva Sevinch; Anarboyeva Maftuna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada stressni boshqarishning turli samarali usullari, jumladan, nafas olish texnikalari, jismoniy faollik, sog‘lom ovqatlanish, vaqtni to‘g‘ri taqsimlash, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, meditatsiya va psixologik metodlar batafsil ko‘rib chiqilgan. Stressning inson ruhiy va jismoniy holatiga ta’siri tahlil etilib, uning oldini olish va kamaytirish yo‘llari tushuntiriladi. Matn zamonaviy hayot sharoitida stressga qarshi kurashish ko‘nikmalarini rivojlantirish muhimligini ta’kidlaydi hamda o‘quvchi va mutaxassislarga foydali tavsiyalar beradi.