BOLALARNING IJTIMOIYLASHUVIDA OILANING IJTIMOIY MUHIT SIFATIDAGI O‘RNI - Samatova Nigora Davlataliyevna; Hamraboyeva Sevinch (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oila bolalarning ijtimoiylashuvi jarayonida asosiy ijtimoiy muhit sifatida tahlil qilinadi. Oilaviy muhitning bolaning xarakteri, ijtimoiy ko‘nikmalari va o‘z-o‘zini boshqarish qobiliyatini shakllantirishdagi roli ta’kidlanadi. Shuningdek, sog‘lom va qo‘llab-quvvatlovchi oila muhitining bolaning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishi uchun muhimligi haqida so‘z yuritiladi. Matn oilaning bolalar tarbiyasidagi ijtimoiy ahamiyatini yoritadi.