OILAVIY MUHITNING O‘ZINI-O‘ZI BOSHQARISHGA TA’SIRI - Samatova Nigora Davlataliyevna; Namuratova Madinabonu Ulug‘bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oilaviy muhitning insonning o‘z-o‘zini boshqarish qobiliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Oila ichidagi iliq va qo‘llab-quvvatlovchi muhitning shaxsiy intizom va hissiyotlarni boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhimligi ta’kidlanadi. Shuningdek, oiladagi nizolar va stressli vaziyatlarning o‘z- o‘zini boshqarishga salbiy ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Matnda sog‘lom oilaviy muhit yaratish va uni mustahkamlash orqali insonning shaxsiy va ijtimoiy hayotdagi muvaffaqiyati ta’minlanishi ko‘rsatib o‘tiladi.