MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY — O‘ZBEK MA’RIFATCHILIK HARAKATINING YETAKCHI NAMOYONDASI - D.Turgunov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada jadidchilik harakatining yirik namoyondalaridan biri bo’lmish Mahmudxo‘ja Behbudiyning hayoti, ijtimoiy-siyosiy faoliyati, pedagogik va ma’rifiy qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning o‘zbek milliy uyg‘onish davrida tutgan o‘rni, zamonaviy ta’lim, teatr va matbuot taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi.