TIPOLOGIK METOD HAQIDA QARASHLAR - Usmonaliyeva Yulduzxon Yahyobidin qizi; Kabulova U. S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tilshunoslik fanida turli shakldagi metodlar o‘rganilar ekan, bu o‘z navbatida metodlar bilan tanishib chiqimiz uchun imkonoyat yaratadi. Shuningdek ushbu  maqolada  tilshunoslikdagi  tipologik  metodning  mohiyati,  tarixiy  shakllanish bosqichlari hamda zamonaviy tadqiqotlardagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tiladi. Tipologik metodda tillarning struktur, funksional va morfologik jihatlariga ko‘ra solishtiriladi.