KO‘KRAK QAFASI ANATOMIYASI VA O‘PKA O‘SMALARINI ROBOT- ASSIST JARROHLIK BILAN DAVOLASH YUTUQLARI - Isaqova N. R; Ahmadjonov A. M; Abduraxmonova M.J. (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  ko‘krak  qafasi  anatomiyasi,  uning  funksional-xususiyatlari, o‘pka  o‘smalarining  tasnifi,  patogenezi  hamda  torakal  jarrohlikda  robot-assist texnologiyalarining qo‘llanilishi keng qamrovli tahlil qilingan. Robotik jarrohlikning afzalliklari,  minimal  invaziv  operatsiyalar,  o‘pka  o‘smalarini  erta  bosqichda aniqlashning  diagnostik  ahamiyati,  jarrohlik  natijalari  va  klinik  samaradorlik  ilmiy adabiyotlar asosida keng yoritilgan. Tadqiqot robot-assist torakal jarrohlikning o‘pka o‘smalari  bilan  kasallangan  bemorlarda  rezektsiya  sifatini  oshirishi,  asoratlar kamayishi  va  reabilitatsiya  muddatini  sezilarli  darajada  qisqartirishi  bilan  ajralib turishini ko‘rsatadi.