UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA XOR TO‘GARAKLARINI TASHKIL ETISH - Xatamova Zulayxo Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  umumta’lim  maktablarida  xor  to‘garaklarini samarali tashkil etish, o‘quvchilarni musiqiy tarbiyalashda xor san’atining o‘rni, xor jamoasini  shakllantirish  bosqichlari,  pedagogning  nazariy  va  amaliy  tayyorgarligi, shuningdek,  to‘garak  mashg‘ulotlarini  zamonaviy  metodlar  asosida  yo‘lga  qo‘yish masalalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  xor  pedagogikasining  asosiy  tamoyillari,  bolalar ovozini to‘g‘ri shakllantirish yo‘nalishlari va mashg‘ulotlarni tashkil etish jarayonidagi muammolar hamda ularning yechimlari haqida batafsil fikrlar bayon etiladi.