CHET EL MUSIQA DARSLARIDA MUSIQIY FAOLIYAT TURLARI - Axmadjonova Muslima Akromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
KIRISH Musiqa ta’limi insonning estetik didi, tafakkuri, ma’naviy dunyosini boyitishda muhim  vosita  hisoblanadi.  Jahon  musiqa  ta’limi  tajribasi  shuni  ko‘rsatadiki,  dars jarayonida  musiqiy  faoliyat  turlarini  to‘g‘ri  tashkil  etish  o‘quvchilarda  ijodkorlik, musiqiy  savodxonlik,  emotsional-idrokiy  faoliyatning  rivojlanishiga  katta  ta’sir ko‘rsatadi. Chet el mamlakatlarida shakllangan zamonaviy musiqiy pedagogika tizimi o‘zining  metodlari,  yondashuvlari  va  faoliyat  turlari  bilan  musiqiy  ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan.