ZARDUSHTIYLIK DINI TARIXI VA XUDOLARI - Sayfullayeva Xadicha Hamidulla qizi; Abdug’aniyev Bekzod Abduvali o’g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Zardushtiylik dini tarixi, uning kelib chiqishi va asosiy  xudolari  haqida  qisqacha  ma’lumot  berilgan.  Zardushtiylik  qadimgi  Eron hududida  payg‘ambar  Zardusht  tomonidan  asos  solingan  yakkaxudolik  din  bo‘lib, yaxshilik va yomonlik o‘rtasidagi axloqiy tanlovni ta’kidlaydi. Maqolada Faravahar ramzi va uning ma’nosi, shuningdek Ahura Mazda, Angra Mainyu, Amesha Spentas va Yazatas kabi ilohiy mavjudotlar ta’riflangan.