QADIMGI ARAB TILSHUNOSLIGI - Mamatqodirova Durdona Bahodirjon qizi,; Zaynobidinova I.M, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  arab  tilshunosligining  asosiy  yo‘nalishlari, xususan  fonetika,  morfologiya  va  sintaksis  kabi  bo‘limlarning  shakllanishi  hamda rivojlanish jarayoni tahlil qilinadi. Arab tilining tarixiy rivojlanishi, uning zamonaviy variantlari  va  lahjalar  tizimi  o‘rtasidagi  farqlar  ilmiy  manbalar  asosida  yoritilgan. Shuningdek, arab tili grammatikasining o‘ziga xos xususiyatlari va ularning boshqa semit tillariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari arab tilshunosligining hozirgi kunda  ham  dolzarb  ekanini  ko‘rsatib,  ushbu  sohada  olib  borilayotgan  ilmiy izlanishlarning ahamiyatini ta’kidlaydi.