ZAMONAVIY TEXNOLOGIYA FANINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi,; Asqarova Shohida Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  texnologiya  fanining  rivojlanishi psixologik  nuqtai  nazardan  tahlil  qilingan.  Texnologiya  darslarida  o‘quvchilarda shakllanadigan motivatsiya, qiziqish, ijodkorlik, tafakkur jarayonlari va kasb tanlash psixologiyasi  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  innovatsion texnologiyalar  —  STEM  ta’limi,  loyihaviy  yondashuv,  axborot  texnologiyalari  va robototexnika  o‘quvchilarning  psixologik  rivojlanishiga  qanday  ta’sir  qilishi tushuntirilgan. Maqola yakunida texnologiya ta’limi samaradorligini oshirish uchun psixologik tavsiyalar berilgan.