UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY ISHLAR SIFAT VA SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MUHIM JIHATLARI - Yshimbetova Sholpan Xodjabayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yurtimizda ma’naviy-ma’rifiy ishlarga juda katta strategik masala sifatida  qaralib  kelinmoqda.  Mamlakatimizda  amalga oshirilayotgan  islohotlarning deyarli  barchasi  shu  yurtda  istiqomat  qilayotgan  insonlarning  orzu-istaklarining rо‘yobi  uchun  qilinayotgan  ishlardir,  deb  qarasak,  bizningcha  tо‘g‘ri  bо‘ladi. Barkamol  avlod,  komil  inson,  yosh  avlod  tarbiyasi  kabi  vazifalar  aynan  ma’naviy-ma’rifiy  faoliyatni  tashkil  etish  orqali  amalga  oshiriladigan  jarayonlardir.  Bu jarayonlarning  barchasining  markazida  insonlarning  farovon  hayot  kechirishlari, xalqimizni ehtiyojlarini qondirish, ularning yaxshi yashashi, sharoitlarini yaxshilash kabi vazifalar yotadi.