YANGI O'ZBEKISTONDA GENDER MUAMMOLARI - Tojiyorova Ra'no Doniyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Yangi  O‘zbekiston  sharoitida  gender  muammolari  mamlakat taraqqiyotining  dolzarb  masalalaridan  biri  bo‘lib  qoldi.  O‘zbekiston  mustaqillik yillaridan boshlab, ayniqsa, so‘nggi yillarda gender tenglik masalalariga davlat siyosati darajasida  e’tibor  kuchaytirilib,  ijtimoiy,  huquqiy  va  iqtisodiy  sohalarda  muhim islohotlar  olib  borilmoqda.  Lekin  jamiyat  taraqqiyoti  va  zamonaviy  taraqqiyot talablaridan kelib chiqib, hali ham yechimini kutayotgan ehtiyojlar, mavjud tafovutlar va to‘siqlar mavjud.