SHARQ MUTAFAKKIRLARNING TILSHUNOSLIKKA OID QARASHLAR: ABU NASR FAROBIY VA ABU RAYHON BERUNIY - Abdug‘offorova Mohitobon Abduvohid qizi; Zaynobiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tezisda  Abu  Nasr  Forobiy  va  Abu  Rayhon  Beruniyning tilshunoslikka oid qarashlari qisqacha yoritiladi. Forobiyning tilning kelib chiqishi va mantiq  bilan  bog‘liqligi  haqidagi  fikrlari,  Beruniyning  talaffuz, fonetika  va  tarjima masalalariga  doir  kuzatuvlari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  Sharq  mutafakkirlarining lingvistika rivojiga qo‘shgan hissasini umumiy tarzda ochib beradi.