TILNING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHINING JAMIYAT UCHUN AHAMIYATI - Mamadolimova Guljahon Elmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tilning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, madaniy va milliy o‘zlik  ramzi  sifatidagi  ahamiyati  hamda  uning  doimiy  rivojlanish  jarayoni  ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy o‘zbek adabiyotining taniqli namoyandalari  – Erkin Vohidov, Abdulla  Oripov,  O‘tkir  Hoshimov,  Pirimqul  Qodirov,  Tog‘ay  Murod,  Shukur Xolmirzayev  va  boshqa  ijodkorlar  misolida  tilning  leksik,  semantik  va  stilistik imkoniyatlari,  shuningdek  milliy  ongni  shakllantirishdagi  roli  ilmiy  asosda  tahlil etiladi.