TILSHUNOSLIK FANINING PAYDO BO'LISHI - Obidova Fazilatoy Begzod qizi; Zaynobidinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qadimgi  tilshunoslikning  shakllanish  jarayoni, turli sivilizatsiyalarning til haqidagi qarashlari va lingvistika fanining shakllanishiga qo‘shgan  hissasi  yoritiladi.  Qadimgi  hind,  yunon-rim  va  arab  tilshunosligi namunalariga  tayanilgan  holda  tilning  jamiyatdagi  o‘rni,  grammatik  va  fonetik qarashlarning  rivoji,  shuningdek,  til  haqida  ilk  nazariyalar  shakllanishining  tarixiy bosqichlari izchil tahlil qilinadi. Maqolaning maqsadi — hozirgi tilshunoslik fanining ildizlari qadimda qanday shakllanganini keng qamrovda ochib berishdir.