BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MATEMATIK SAVODXONLIGINI MOBIL TA’LIM VA INFORMATIKA ASOSLARI ORQALI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION METODIKASI (O‘ZBEK VA INGLIZ ALIFBOSI MISOLIDA) - Qobilova Barno Abduraim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  matematik savodxonligini  oshirishda  mobil  ta’lim,  raqamli  resurslar  va  informatika  asoslari integratsiyasining o‘rni yoritilgan. O‘zbek va ingliz alifbosi misolida harflar, sonlar va raqamli  kodlash  o‘rtasidagi  bog‘liqlikdan  foydalangan  holda  matematik  tafakkurni rivojlantirishning  innovatsion  metodikasi  taklif  etiladi.  Metodika  o‘quvchilarda algoritmik fikrlash, mantiqiy tahlil va amaliy qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi.