TEXNIKUMLARDA DUAL TA’LIMNI TIKUVCHILIK YO‘NALISHI BO‘YICHA JORIY QILINISHI VA ISTIQBOLLARI - M.Gafurova (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Prezidentining  2025-yil  23-oktabrdagi PQ-316-son qarori asosida texnikumlarda ta’lim sifatini oshirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada ta’lim sifatini kafolatlash, pedagog kadrlarni malaka oshirish, dual ta’limni joriy etish, amaliyot va ishlab chiqarish bilan integratsiya qilish, xalqaro va  qo‘shma  ta’lim  dasturlarini  kengaytirish,  raqamli  boshqaruv  va  sifat  nazorati tizimlarini  rivojlantirish  yo‘llari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  texnikum bitiruvchilarining mehnat bozorida raqobatbardoshligi, kadrlar salohiyatini oshirish va ta’lim sifatini barqaror ta’minlash uchun tavsiyalar beradi.