O‘RTA OSIYODA TILSHUNOSLIK - Abduxoshimova Sarvinoz, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  ish  O‘rta  Osiyoda  tilshunoslikning  shakllanishi, taraqqiyoti  va  tarixiy  ildizlarini  keng  qamrab  oladi.  Unda  mintaqaning  buyuk allomalari  —  Abu  Nasr  Farobiy,  Abu  Rayhon  Beruniy,  Ibn  Sino  hamda  Alisher Navoiyning  tilshunoslik  sohasi  rivojiga  qo‘shgan  ilmiy  hissalari,  fonetika, leksikologiya,  grammatika,  semantika  va  til  falsafasi  bo‘yicha  ilg‘or  qarashlari atroflicha  tahlil  qilinadi.  Ushbu  ish  O‘rta  Osiyo  tilshunoslik  maktabining shakllanishida allomalarning o‘rni va tarixiy ahamiyatini yoritishga qaratilgan.