JAHON MAMLAKATLARIDA KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKANING FAOLIYATI VA VAZIFALARI - Turabova Muxlisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  komparativistik  pedagogika  fanining  jahon mamlakatlarida  faoliyati,  asosiy  tadqiqot  yo‘nalishlari  va  vazifalari  tahlil  qilinadi. Maqolada  turli  davlatlarning  ta’lim  tizimlarini  o‘rganish,  ta’lim  sifatini  oshirish, zamonaviy pedagogik yondashuvlarni aniqlash va o‘zaro taqqoslash jarayonlari ko‘rib chiqilgan.  Shuningdek,  komparativistik  pedagogikaning  ilmiy  va  amaliy  ahamiyati, ta’limni rivojlantirishdagi roli yoritilgan.