VITAMIN YETISHMOVCHILIGIDAN KELIB CHIQADIGAN XASTALIKLAR - Jurayev Bahodir Bobur oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Vitamin  yetishmovchiligi  inson  organizmi  uchun  juda  muhim bo‘lgan muammolardan biri hisoblanadi. Sog‘lom hayot tarzi va to‘g‘ri ovqatlanish uchun  inson  organizmiga  yetarli  miqdorda  turli  vitaminlar  kerak  bo‘ladi.  Turli  xil vitaminlar  tana  faoliyatini  me’yorida  olib  borishda,  immun  tizimining  to‘g‘ri ishlashida, nerv tizimi,  yurak-qon tomir tizimi, suyaklar, teri va ko‘z sofligi uchun zarurdir. Organizm bu vitaminlarni o‘zi ishlab chiqa olmaydi, shuning uchun ular oziq-ovqat  mahsulotlari orqali yetkazib berilishi kerak. Agar inson ratsionida vitaminlar yetarli bo‘lmasa  yoki ularning so‘rilishi va ishlatilishida muammolar  yuzaga kelsa, turli kasallik va holatlar vujudga keladi.