HOSILA VA UNI O’QITISH - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  matematika  fanining  asosiy  tushunchalaridan  biri  bo‘lgan hosila va uni o‘qitish masalalari ko‘rib chiqiladi. Hosilaning matematik ta’rifi, uning fizik  va  geometrik  mazmuni,  shuningdek,  hosilani  hisoblash  qoidalari  yoritilgan. Maqolada  hosilaning  amaliy  qo‘llanishi,  funksiyalarni  tahlil  qilishdagi  o‘rni  va ekstremumlarni aniqlashdagi ahamiyati bayon etiladi. Shuningdek, hosila mavzusini o‘qitishda  qo‘llaniladigan  asosiy  metodlar,  dars  jarayonida  nazariy  materialni tushuntirish,  misollar  yechish  hamda  grafik tahlil  kabi usullar  tavsiflanadi. Mazkur maqola hosila bo‘limini o‘qitish samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.