O‘QUVCHI YOSHLARNI MUSIQIY BILIMINI OSHIRISHDA MUSIQIY TO‘GARAKLARNING AHAMIYATI - Salaydinov Dilshodbek Valijon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchi yoshlarning musiqiy bilim, malaka va ko‘nikmalarini rivojlantirishda  musiqiy  to‘garaklarning  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Musiqa mashg‘ulotlarini  tashkil  etishning  zamonaviy  tamoyillari,  o‘quvchilarning  ijodiy qobiliyatlarini  ro‘yobga  chiqarishdagi  roli  hamda  to‘garaklar  orqali  musiqiy savodxonlikni oshirish yo‘llari tahlil qilingan.