TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA SANOAT OQAVA SUVLARINI TOZALASH BO‘YICHA SORBENTLARDAN FOYDALANISH DARAJASI - Urmanov N.T (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada to‘qimachilik korxonalarida hosil bo‘ladigan sanoat oqava suvlarini tozalash  jarayonida  sorbentlardan  foydalanish  samaradorligini  o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda to‘qimachilik chiqindi suvlarining tarkibi, ulardagi asosiy ifloslantiruvchi  moddalarning  xususiyatlari  hamda  ularni  an’anaviy  usullar  bilan tozalashdagi kamchiliklar tahlil qilingan.