IQTISODIY DIPLOMATIYA: O‘ZBEKISTONNING XALQARO MAYDONDAGI STRATEGIYASI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasining  iqtisodiy diplomatiyasi, uning xalqaro maydondagi oʻrni va ustuvor strategiyalari tahlil qilinadi. Mamlakatning  tashqi  siyosatida  iqtisodiy  manfaatlarni  ilgari  surish,  xorijiy investitsiyalarni  jalb  etish,  transport-logistika  imkoniyatlarini  kengaytirish, shuningdek,  savdo-iqtisodiy  hamkorlikni  rivojlantirish  jarayonlari  ilmiy  nuqtai nazardan  oʻrganiladi.  Shuningdek,  Oʻzbekistonning  mintaqaviy  va  global tashkilotlardagi  ishtiroki,  xalqaro  diplomatiyada  iqtisodiy  diplomatiya  vositalari  va ularning samaradorligi yoritiladi.