O'ZBEKISTON VA MARKAZIY OSIYO: MINTAQAVIY IQTISODIY INTEGRATSIYA IMKONIYATLARI - Abdurazzakov Diyorbek; Egamberdiyev Xumoyun (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Oʻzbekistonning  Markaziy  Osiyo mintaqasidagi  iqtisodiy  integratsiya  jarayonlaridagi  oʻrni,  mavjud  imkoniyatlari  va istiqbollari  tahlil  qilinadi.  Mintaqa  davlatlari  oʻrtasidagi  savdo-iqtisodiy  aloqalar, transport-logistika infratuzilmasining uygʻunlashuvi, energetika va suv resurslaridan foydalanish kabi ustuvor yoʻnalishlar integratsiyaning asosiy omillari sifatida koʻrib chiqiladi. Shuningdek, mintaqaviy iqtisodiy hamkorlikni kengaytirish yoʻlida mavjud toʻsiqlar, muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari haqida fikr yuritiladi. Maqolada iqtisodiy geografik yondashuv asosida Oʻzbekistonning tashqi iqtisodiy strategiyasi, qoʻshni  davlatlar  bilan  oʻzaro  manfaatli  sheriklik  munosabatlari  va  barqaror rivojlanishga erishish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.