O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA'LIM FAN VA INNOVATSIYA VAZIRLIGI - Rahmonova Mohira; Zaynobiddinova I (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Arab tilshunosligi — arab tili va uning turli lahjalari, tarixiy rivoji,  grammatik  tuzilishi,  fonetikasi,  leksikasi  hamda  adabiy  tili  (fusha)ni o‘rganadigan ilmiy yo‘nalishdir. Ushbu soha arab tilining qadimiy manbalari va zamonaviy qo‘llanilishini ilmiy asosda tahlil qiladi.