KONSTITUTSIYA - ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI - Norqulova Nordona Abdurahim qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada  konstitutsiyaning yaratilishi, o'ziga xos xususiyatlari, mohiyati va fuqarolarning huquq va erkinligini ta’minlashning yagona manbai ekanligi tahlil qilinadi. Konstitutsiya fuqarolarning huquq va erkinligini kafolatlaydi, ularni himoya qiladi, shuningdek, davlatda demokratiya, jamiyatning rivojlanishiga ta’sir ko’rsatadi. Maqolada O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining ahamiyati, davlat va jamiyat hayotida tutgan o’rni, fuqarolarning huquqiy ong va huquqiy bilimlarini oshirishdagi roli hamda boshqa huquq tizimlariga ta’siri yoritilgan.