TIL VA YOZUV MASALALARI - To`lqinjonova Mohinur Bobirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  til  vayozuv  masalalarining  tarixiy  rivoji, ularning  jamiyat taraqqiyoti orni hamda zamonaviy davrdagi dolzarb   muammolari yoritiladi.Tilning milliy ozlikni shakllantirishdagi ahamiyati ozbek yozuvining  arab krill  va  lotin    grafikalariga  asoslangan  bosqichlari,imlo  me`yorlari    va  lingvistik standartlashtirish  jarayonlarini  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,raqamli  kommunikatsiya davrida  tilga  kirib  kelayotganyangi  birliklar,internet  tili,globalizatsiya  ta`siri  va yoshlar nutqidagi ozgarishlar haqida ilmiy mulohazalar beriladi. Maqola til va yozuvni rivolantirish boyicha taklif va tavsiyalarni ham oz ichiga oladi.