MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MAYDA MOTORIKANI SHAKLLANTIRISHDA IJODIY FAOLIYATNING O'RNI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; A’zamjonova Umidaxon Bahromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  mayda motorikani  rivojlantirish  jarayonida  ijodiy  faoliyatning  ahamiyati  tahlil  qilingan. Tadqiqot  mayda  motorika  rivojlanishi  bola  nutqi,  intellektual  qobiliyati  va mustaqilligini shakllantirishdagi muhim o'rnini ko'rsatadi. Maqolada rassom chizish, haykaltaroshlik,  aplikatsiya,  konstruktorlar  bilan  ishlash  kabi  ijodiy  mashg'ulotlar mayda  muskul  guruhlarini  kuchaytirish  va  qo'l-ko'z  koordinatsiyasini  yaxshilashga qaratilganligi  asoslanadi.  Chet  el  va  respublika  adabiyotlari  tahlili  asosida  ijodiy faoliyat  turlarining  samaradorligi  ko'rsatilgan.  Maqolada  pedagoglar  va  ota-onalar uchun amaliy tavsiyalar berilgan.