AQSH MUSIQA TA’LIMI - D.M.Raimova; Saidrasulova Moxizaroy Xikmatillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqola  Qo'shma  Shtatlardagi  musiqa  ta'limining  murakkab  va  ko'p qirrali  landshaftini  tadqiq  etadi.  Unda  AQSH  musiqa  pedagogikasining  tarixiy rivojlanishi, asosiy tamoyillari va hozirgi holati ko'rib chiqiladi. Maqola ta'limning turli darajalaridagi  tuzilmalar,  o'quv  dasturlari  va  metodologiyalarni  tahlil  qiladi, shuningdek,  moliyalashtirishdagi  nomutanosibliklar,  tenglik  va  imkoniyatlar  kabi dolzarb  muammolarni  ko'rib  chiqadi.  O'qituvchilar  ta'limi,  kasbiy  rivojlanish, texnologik  integratsiya  va  innovatsiyalarning  roli  muhokama  qilinib,  amaliyot  va nazariya  o'rtasidagi  tafovutni  bartaraf  etishga  qaratilgan  yechimlar  taklif  etiladi. Tadqiqot, shuningdek, kelajakdagi yo'nalishlar va AQSH musiqa ta'limining doimiy evolyutsiyasi uchun ta'sirlarni ko'rsatadi.