XALQARO INSTITUTLAR VA GLOBAL IQTISODIY INTEGRATSIYA - Usmonov Murodjon Do‘smurot o‘g‘li; Toʻraxonova Mashhura Erkin qizi; Suyunova Sevinchoy Alijonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada xalqaro institutlarning global iqtisodiy integratsiyadagi o‘rni, ularning davlatlar o‘rtasida iqtisodiy hamkorlikni rivojlantirishdagi funksiyalari hamda integratsiya jarayonlariga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur tahlil qilingan. Xalqaro valyuta jamg‘armasi, Jahon banki, BMT, Jahon savdo tashkiloti kabi institutlarning iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlash,  global  tartibotlarni  shakllantirish  va  davlatlar iqtisodiy siyosatini uyg‘unlashtirishdagi roli asoslab berilgan. Shuningdek, Yevropa Ittifoqi, ASEAN, MERCOSUR, ShHT va YeOII kabi mintaqaviy tuzilmalar faoliyati orqali  mintaqaviy  integratsiyaning  shakllanish  jarayonlari  tahlil  etilgan.  Tadqiqot natijalari  xalqaro  institutlar  global  iqtisodiyotda  barqarorlik  va  integratsiya jarayonlarining asosiy tayanchi ekanini ko‘rsatadi.