DAVLAT INVESTITSIYALARINING IJTIMOIY YO‘NALITIRILGANLIGI. - Turayev A. K; Jumayev B.A (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda davlat investitsiyalarining ijtimoiy yo‘naltirilganligi,  ularning  iqtisodiy  va  ijtimoiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  o‘rni hamda aholi farovonligini oshirishdagi roli yoritiladi. Mamlakatda ijtimoiy sohalarni moliyalashtirish  hajmi  yildan  yilga  oshib  borayotgan  bo‘lib,  investitsiyalar  asosan ta’lim, sog‘liqni saqlash, uy-joy va kommunal xo‘jalik, transport infratuzilmasi hamda raqamli  transformatsiya  yo‘nalishlariga  yo‘naltirilmoqda.  Statistik  ma’lumotlar asosida  davlat  investitsiyalari  tarkibi,  ustuvor  yo‘nalishlari  va  samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Yakunda davlat investitsiyalari tizimini modernizatsiya qilish, ulardan foydalanish natijadorligini oshirish bo‘yicha takliflar beriladi.