ITALIYA TA’LIM TIZIMI - Karimova Muslima (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Italiya  ta’lim  tizimining  tuzilishi,  asosiy  bosqichlari, boshqaruv  tamoyillari,  metodik  yondashuvlari  va  ta’lim  siyosatining  o‘ziga  xos jihatlari  yoritilgan.  Italiyada  maktabgacha,  boshlang‘ich,  o‘rta  va  oliy  ta’lim bosqichlarining  mazmuni,  faoliyat  prinsiplari  hamda  davlat  tomonidan  belgilangan o‘quv standartlari tahlil qilinadi. Shuningdek, M. Montessori, L. Malaguzzi, J. Dewey kabi olimlar ta’lim rivojiga qo‘shgan hissalari asosida Italiya ta’lim tizimining nazariy poydevori  ko‘rsatib  berilgan.  Yakunda  Italiya  tajribasini  O‘zbekiston  ta’limi  bilan solishtirgan holda taklif va xulosalar berilgan.