RAQAMLI IQTISODIYOTDA FINTECH VOSITALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA MOLIYAVIY MENEJMENT VA MARKETINGNI BIRLASHTIRISH YO‘LLARI - Dilmuradov Shaxboz Sirojiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi fintech vositalarining moliyaviy  menejment  va  marketingni  birlashtirishda  muhim  rol  o‘ynashini  taqozo etmoqda.  Ushbu  maqola  sun’iy  intellekt  (AI),  blokcheyn,  embedded  finance  va Banking-as-a-Service kabi texnologiyalarni tahlil qilib, ularning korxonalar, ayniqsa kichik va o‘rta korxonalar (KSHT) uchun samaradorlikni oshirishdagi afzalliklarini ko‘rib  chiqadi.  Global  tendensiyalar  va  statistik  ma’lumotlar  asosida  O‘zbekiston iqtisodiyoti  uchun  amaliy  tavsiyalar  berilgan  bo‘lib,  integratsiya  jarayonidagi muammolar va barqaror o‘sish strategiyalari muhokama qilinadi.