“SAB'AI SAYYOR" DOSTONNING BOBLAR BO‘YICHA TAVSIFI. - Chorshanbiyeva Shohsanam; Shoberdiyeva Fotima; Ochildiyeva zarina (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  matnda  Alisher  Navoiyning  “Sab’ai  sayyor” dostonidagi  oltinchi  hikoya  mazmuni  talqin  qilinadi.  Hikoya  markazida  bir-biriga mutlaqo  zid  bo‘lgan  ikki  obraz  —  Muqbil  va  Mudbirning  xulq-atvori,  ma’naviy fazilatlari hamda ularning taqdiriga ta’sir etuvchi axloqiy sifatlar yoritiladi. Muqbil timsoli to‘g‘rilik, shukronalik, poklik va adolatning ifodasi sifatida tasvirlansa, Mudbir obrazi noshukurlik, yolg‘on, manfaatparastlik singari illatlarning mujassamidir.