“LISON UT-TAYR" DOSTONINING BOBLAR TAVSIFI. - Chorshanbiyeva Shohsanam; Shoberdiyeva Fotima; Ochildiyeva Zarina (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada Alisher Navoiy “Lison ut-tayr” dostonining boblari bo‘yicha tahlil qilinadi. Asarda qushlar timsoli orqali inson ruhining ma’naviy sayri, Haqiqatni izlash jarayoni va ruhiy yetilish bosqichlari badiiy va falsafiy tarzda ifodalanadi. Maqolada boblarning mazmuni, ramziy obrazlari, tasavvufiy va axloqiy ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan.