RUS TILSHUNOSLIGI: TARIX, BUGUNGI HOLAT VA YO‘NALISHLAR - Nazirjonova Mukarramxon Bekmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Til — xalqning ma’naviy boyligi, uning tarixiy xotirasi va dunyoqarashi aks etgan noyob hodisa. Har bir xalqning tili uning milliy o‘zligini belgilashda muhim o‘rin tutadi. Bu borada rus tili ham o‘zining chuqur tarixiy ildizlari, boy adabiy an’analari va  ilmiy  maktablari  bilan  dunyo  miqyosida  o‘rganilayotgan  tillardan  biridir.  Rus tilshunosligi esa nafaqat rus tilining tuzilishini, balki uning paydo bo‘lish jarayonlari, rivojlanishi, adabiy me’yorlari va jamiyatdagi o‘rnini tadqiq etuvchi mustaqil ilmiy sohaga aylangan.